Google Analytics introducerar multipla målkanaler

BBO | 2011-08-31 | Analys

För den som arbetar med Google Analytics och mål så har en genomförd målomvandling sedan urminnes tider hänförts till en specifik målkanal, vanligen den absolut senaste, vare sig det gäller sponsrade sökresultat, bannerannonsering eller organisk trafik.

Men, många gånger är det inte den första kanalen som besökare når webbplatsen genom som är den slutgiltiga kanalen genom vilket avslutet sker. Idag så läser du om en produkt på en blogg och klickar på en länk, klickar på en banner för produkten på en andra blogg, hamnar på den webbutiken som säljer produkten, lämnar webbutiken för att sedan avsluta med en sista sökning på Google för slutligen nå webbutiken en sista gång via Google AdWords.

Med en stor mängd skilda medium och kanaler innan avslut så är det viktigt att man som ansvarig har god insikt i kundflödet innan avslut. Kanske är det så att att det går att skruva upp budgeten i ett visst medium för att fler ska genomföra den sista sökningen innan avslut?

För att hantera detta flöde så har Google därför lanserat något som de kallar ”Multi-Channel Funnels”. Med ett antal nya rapporter så utvecklas möjligheterna  markant för den som vill genomföra en komplett analys av inkommande, multipla kanaler.

Totalt så är det 5 nya rapporter som introduceras.

Overview – Denna rapport dig en översikt över antalet mål som genomförts under en given period i de fall där det finns flera olika kanaler inblandade i avslutet.

Path Lenght – Denna rapport ger dig en överblick över fördelningen i hur många olika kanaler som alla avslut kräver. Är det två, tre, fyra eller fem kanaler som används?

Time Lag – Denna rapport ger dig en överblick hur hur lång tid det är från första interaktion med en viss kanal till och med avslut.

Top Paths – Denna rapport ger dig insikt i vilka kanaler tillsammans som leder till flest avslut.

Assisted Conversions – Denna rapport ger dig ytterligare möjlighet att analysera hur olika delar, så som sökord och banners i dina olika kanaler och medium påverkar antalet avslut.

Vad tror du? Är det här en funktionalitet som kommer komma till användning i din verksamhet?