Google smyglanserar Google Flights

Carl-Gustav Öberg | 2011-09-14 | Digital annonsering

Många i resebranschen, främst online, har allt sedan Google i April fick godkännandet från Department of Justice i USA att köpa världens största flyg- och reseaggregator ITA , inväntat vad det Mountain View baserade företaget skall ta sig för.

I går var det så dags då Google smyglanserade sin kommande tjänst, Google Flight. Utöver en egen tjänst som finns tillgänglig på http://google.com/flights så har man också inlett arbetet med att införliva flygsökningar i sökresultaten (tillsammans med den sedan tidigare tillgängliga flight-informationen).

Tjänsten är enligt Google fortfarande i sin linda och man lovar flera funktioner. Just nu så talar man sig varm om:

Supersnabba resultat – Google lovar supersnabba resultat något som den som sökt resor online inte är allt för vanligt förekommande.

Översikt – Alla flygningar skall presenteras i samma enkla och tydliga form som vi vant oss att Google alltid gör.

Enklare att hitta lägsta pris – Google lovar att det ska bli enklare att navigera mellan olika datum och tider för att hjälpa dig att hitta lästa pris på din resa.

Enklare att hitta en resa – Genom att på ett genomtänkt sätt integrera Google Maps så kan du enkelt analysera vart du vill resa, hur mycket du vill betala och hur länge du vill resa.

Tyvärr så är inte tjänsten lanserad i Sverige än, men förhoppningsvis så hittar den hit inom en snar framtid.

Kommer Google i slutändan att konkurrera ut andra sökmotorer för flygbiljetter, eller kommer de mindre (och större) aktörerna finnas kvar? Kommer de renodlade sökmotorerna behöva nischa om sig och arbeta mer med innehåll och upplevelser kopplade till resan för att locka till köpa och besökare?

Carl-Gustav Öberg

Carl-Gustav kallas CG eller Calle och är också en av BBO:s grundare. Han brinner för entreprenörskap och har skapat resultat online sedan 2003. CG tenderar att nörda ner sig i det han är intresserad av, som digital marknadsföring, bilsport, skidåkning, matlagning och kombuchabryggning.