Håll koll på sökorden på Google med Rankly.io

Carl-Gustav Öberg | 2014-08-11 | Sökmotoroptimering

I arbetet med sökmotoroptimering krävs en hel del analys av statistik och data kring resultatet man når på olika områden, en viktig del av detta som inte täcks in av t ex Google Analytics är mätningen av placeringar på sökord. Vi har sedan starten 2009 mätt placeringar på Google för våra kunder genom en egenutvecklad plattform och tillgängliggjort det genom ett webbaserat kundcenter. Plattformen har sedan en tid tillbaka behövt en ordentlig omarbetning och rapporterna har behövt ett nytt gränssnitt, så i samband med det beslöt vi oss för att utveckla det som ett externt verktyg och släppa det för allmänt bruk.

Tjänsten är nu tillgänglig i en öppen beta på http://www.rankly.io/ – och kommer att vara gratis under hela betan, åtminstone till årsskiftet 2014/2015.

Alla Be Better Onlines kunder kommer att få placeringsrapporter ifrån Rankly kombinerat med våra SEO-teknikers analyser i särskilda rapporter – men det är alltså nu fritt för vem som helst att använda systemet för att hålla koll på placeringarna på sökord på Google och Bing.

Vi är tacksamma för all feedback vi kan få under betan, för att göra plattformen så bra som möjligt för dig – och har en ordentlig lista med vidareutvecklingar som skall på plats innan plattformen lanseras officiellt.

Kolla in http://www.rankly.io/

Carl-Gustav Öberg

Carl-Gustav kallas CG eller Calle och är också en av BBO:s grundare. Han brinner för entreprenörskap och har skapat resultat online sedan 2003. CG tenderar att nörda ner sig i det han är intresserad av, som digital marknadsföring, bilsport, skidåkning, matlagning och kombuchabryggning.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad och ta del av tips och trix kring digital marknadsföring! I vårt nyhetsbrev får du våra senaste spaningar och lär dig mer om ämnen om vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med kommunikation på de digitala plattformarna.

Jag samtycker till att de personuppgifter jag här lämnar behandlas enligt gällande integritetspolicy

Alla rättigheter förbehållna © 2023

Våra kontor

Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg, Sweden

Drottninggatan 71C
111 36 Stockholm, Sweden

Gran Via de les Corts Catalanes, 613
08007 Barcelona, Spain

Postadress:
Gustaf Dalénsgatan 30
417 24 Göteborg

Orgnr: 556428-5350