Nu öppnar Google+ armarna för företag

Carl-Gustav Öberg | 2011-11-08 | Sökmotoroptimering

Efter att flera företag åkt ut med öronen före från Google+ efter lanseringen med motivering att Google+ inte varit öppna för företag, än, så har Google nu officiellt, äntligen kanske man ska säga, öppnat dörrarna för oss företag.

Över de kommande dagarna så kommer Google alltså släppa in företag i värmen och till Google+ Pages som Google valt att kalla lösningen. Observerar att det krävs ett Google+ konto innan du kan registrera din sida.

Idag så är Google+ Pages indelat i 5 olika kategorier som du kan välja mellan som företag.

  • Local Business or Place
  • Product or Brand
  • Company, Institution or Organization
  • Arts, Entertainment or Sports
  • Other

En viktigt skillnad med ovan typer är att man som ’Local Business or Place” kommer att kunna ange ett telefonnummer. Detta är inte möjligt för övriga valen. Initialt kommer det, trots den lokala anknytningen heller inte finnas någon koppling mellan Pages ’Local business or Place” och Google Places.

Google menar att Places är för att finna ex. kontaktinformation kring ett företag och att Pages huvudsyfte är relationer och kommunikation. Men, förhoppningsvis så kommer det en koppling inom en snar framtid så att man slipper redundant information och dubbeljobb när man ska hantera sin närvaro i Google.

Vad för funktionalitet utöver Pages kan vi förvänta oss då?

1+ och Pages

En trevlig funktion som kommer att implementeras den närmaste tiden är att samtliga +1 som din Page och även din vanliga webbplats någonsin får kommer att samlas och visas på din Page. För dig som har många delningar via social media (eller plussningar) på din webbplats idag  så kommer du alltså framstå som otroligt stor om du över tid. Då förutsatt att du kan samla på dig många plussningar även utanför Google+.

Så i nedan bild så kommer antalet +1 förmodligen öka markant över tid när folk även plussar material på Pepsis webbplats också.

+ sök i Google

För några veckor sedan så slopade Google operatorn + i sökresultatet. Nu har vi anledningen till det. Tillsammans med allt det övriga så har Google valt att lansera en funktion direkt i sin sökmotor där man numera kan lägga till ett + före sin sökning. Man kommer exempelvis kunna söka på +Pepsi som ovan och direkt ifrån sökresultat gå till rätt Page och lägga till den i en cirkel.

Se filmen nedan för en närmare introduktion för hur det kan fungera.

Carl-Gustav Öberg

Carl-Gustav kallas CG eller Calle och är också en av BBO:s grundare. Han brinner för entreprenörskap och har skapat resultat online sedan 2003. CG tenderar att nörda ner sig i det han är intresserad av, som digital marknadsföring, bilsport, skidåkning, matlagning och kombuchabryggning.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad och ta del av tips och trix kring digital marknadsföring! I vårt nyhetsbrev får du våra senaste spaningar och lär dig mer om ämnen om vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med kommunikation på de digitala plattformarna.

Jag samtycker till att de personuppgifter jag här lämnar behandlas enligt gällande integritetspolicy

Alla rättigheter förbehållna © 2023

Våra kontor

Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg, Sweden

Drottninggatan 71C
111 36 Stockholm, Sweden

Gran Via de les Corts Catalanes, 613
08007 Barcelona, Spain

Postadress:
Gustaf Dalénsgatan 30
417 24 Göteborg

Orgnr: 556428-5350