Ökad försäljning genom träffsäkra annonser och förbättrad konvertering

BBO | 2017-06-14 | Konverteringsoptimering

Be Better Online har sedan ett par år tillbaka arbetat tätt tillsammans med Wipers som sedan 2011 säljer torkarblad till privatpersoner och företag över hela Sverige via sin e-handelssajt. Företaget erbjuder både produkter från eget varumärke samt de ledande varumärkena i branschen. Företaget har från starten strategiskt arbetat med digital marknadsföring och att synas i de plattformar där kunderna finns. Webbsajten är företagets viktigaste säljkanal och ca 60 % av marknadsföringsbudgeten avsätts för digitala åtgärder.

Nära samarbete ger en större förståelse för kundens behov

På Be Better Online tycker vi det är viktigt att ha nära relation med våra kunder och att lära oss deras verksamhet och vilka utmaningar de har. Ju bättre vi känner kunden, desto bättre kan vi erbjuda dem de tjänster som de behöver för att bli framgångsrika online. Med utgångspunkt av detta blev vår strategi för Wipers att skapa en kostnadseffektiv annonsering som driver relevant trafik och ger en framgångsrik konvertering.

Vad blev resultatet?

Genom att optimera sökannonseringen enligt en standard som kallas Sök 2.0 av Google har Wipers från april 2015 till april 2016 ökat intäkterna med 58% samt minskat kostnaden per konvertering med 19%.

Framtiden ser ljus ut för Wipers

”Vi satsade tidigt på e-handel och att skapa en användarvänlig sajt. Be Better Online har hjälpt oss att komma vidare till nästa nivå, vilket innebär att vi nu har en stabil och väl optimerad sajt som ger mer intäkter”, säger Niclas Höglund, VD på Wipers. ”Med hjälp av den expertis och det professionella bemötandet vi får av Be Better Online ser jag positivt på framtiden”, avslutar Niclas.

Vill du likt Niclas och Wipers nå bättre resultat online, tveka inte att kontakta oss – vi älskar att optimera digital marknadsföring och och jobba mot en ökad försäljning.