Från barnbacke till svart pist i digital marknadsföring

Tjej och kille står i backe och tittar på varandra

Sedan 2015 har vi samarbetat med Lion Alpin, som erbjuder minnesvärda skidresor till Alperna. Här har det varit viktigt att erbjuda ett flexibelt upplägg, eftersom deras verksamhet skiftar i takt med skidsäsongen.

Lösning

För att nå bästa möjliga resultat med annonseringen har vi kört kampanjer när det är dags att boka skidresor. Till exempel har vi satsat på att nå de som gör en bokning i sista minuten och de som är ute långt i förväg. Lion Alpins marknadskoordinator Josefine Hall känner sig trygg i vår hantering.

– Jag litar på Marcus som har stenkoll på vår annonsering och till stor del kör den på egen hand. Han har haft oss som kund så länge, så han kan känna av hur det ska skötas. Vi informerar honom om det är något nytt hotell eller en ny kampanj på gång.

Under skidsäsongerna ska resorna redan vara sålda. Så under den här delen av året lägger vi istället fokus på sökmotoroptimering (SEO). Till exempel har vi ändrat strukturen och skapat nya sidor på webbplatsen, för att underlätta för kunderna och höja rankningen i sökmotorerna.

– Själv har jag en så bred roll att det inte går att vara expert på allt man gör. Det är därför er expertis är ett så bra komplement. Vi hade inte kunnat ha vår höga nivå på SEO och annonsering utan er hjälp. Det är dessutom bra att få era förslag som bygger på research och erfarenhet. Det är lätt att bli hemmablind annars.

Be Better Online har även lett interna utbildningar åt Lion Alpin, till exempel i analysverktyget Google Analytics.

Resultat

Arbetet med sökmotoroptimering har under årens lopp haft mycket gott utfall, med betydligt bättre rankning idag jämfört med start. På annonseringssidan har det också gått strålande. Ett år fick annonserna stoppas – för att skidresorna sålde slut!

– Be Better Online är en ovärderlig partner för oss, för att få den tyngd i marknadsföringen som man behöver. Ni har alltid koll på de senaste trenderna och är på tårna med vad som händer i er bransch.

 

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte på att kontakta oss!
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.