Hur många Googlar på dig?

Carl-Gustav Öberg | 2018-03-26 | Digital marknadsföring

På våren 2010 släppte vi sajten/tjänsten Googlad.nu där man enkelt kunde få reda på hur många sökningar som skedde varje månad för ens eget namn, någon vän eller egentligen vilken sökning som helst. Informationen hämtades från Google:s API för sökordsdata. Sajten blev snabbt välanvänd, och sedan starten har den använts av 511 855 användare, som gjort över 2,3 miljoner sökningar.

Blogginlägget fortsätter längre ner.

Vill du synas bättre när potentiella kunder söker på dig?

Låt oss hjälpa dig!

Mest populärt var det att undersöka hur många sökningar som skedde på kändisar eller kända företag/varumärken, de allra vanligaste bland användarna var:

  • Justin Bieber
  • One Direction
  • Jens Stoltenberg
  • Zlatan
  • Facebook

Tjänsten Googlad.nu är inte längre öppen, orsaken är att Googles villkor för användning av informationen förhindrar att det publiceras officiellt på det sättet vi gjorde.

Vill du själv ta reda på hur många sökningar som sker på ett visst namn eller ord? Om du har tillgång till, eller skapar ett – Google AdWords-konto, så kan du använda dig av Google AdWords Keyword Planner för att få ut sådan information.

Vill du ha hjälp med frågor kring sökord, sökmarknadsföring eller hjälp att ta fram en strategi för sökord? Då får du väldigt gärna ta kontakt med oss, vi är experter på digitala medier och sökmotorer i synnerhet!

Carl-Gustav Öberg

Carl-Gustav kallas CG eller Calle och är också en av BBO:s grundare. Han brinner för entreprenörskap och har skapat resultat online sedan 2003. CG tenderar att nörda ner sig i det han är intresserad av, som digital marknadsföring, bilsport, skidåkning, matlagning och kombuchabryggning.

Relaterade tjänster

SEO-byrå - Datadriven sökmotoroptimering

Att nå personer som är intresserade av det du erbjuder, när de är redo att köpa det, kan det bli bättre? SEO handlar om att optimera din hemsida för sökmotorerna.
Läs mer

Google Ads byrå - Datadriven annonsering

Vill du annonsera högst upp i Googles sökresultat? Då är svaret annonsering på Google Ads (tidigare Adwords). Enkelt förklarat väljer du vilka sökord du vill synas på, hur annonserna ska se ut och vart trafiken ska drivas. Sedan betalar du per klick.
Läs mer

Lokal sökmotoroptimering

Möjligheten att dyka upp i sökresultaten när personer i just ditt närområde är ute efter dina produkter eller tjänster! Att arbete med lokal sökmotoroptimering kan ge dig så mycket mervärde tillbaka.
Läs mer