Vad är en konvertering?

En konvertering beskriver omvandlingen när en användare eller en besökare på en webbplats gör det som företag vill ska hända.

Exempel på konvertering

Två vanligt exempel på konvertering är när en webbplatsbesökare genomför ett köp i din e-handel eller att en besökare skriver upp sig på att prenumerera på ett nyhetsbrev.

Konvertering online

Har du en affär som bor offline (du kanske har en fysisk butik eller restaurang) bör du försöka hitta den digital mätpunkt som ligger så nära din affär som möjligt. Exempelvis klick på karta eller telefonnumret till din butik kan vara exempel på sådana.

Mät dina konverteringar

Oavsett vad man bestämmer sig för är en konvertering, blir det enklare att visualisera kundresan och eller se om man lyckas när man arbeta med tydliga konverteringsmål och att man mäter dessa över tid samt på ett korrekt sätt.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad och ta del av tips och trix kring digital marknadsföring! I vårt nyhetsbrev får du våra senaste spaningar och lär dig mer om ämnen om vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med kommunikation på de digitala plattformarna.

Jag samtycker till att de personuppgifter jag här lämnar behandlas enligt gällande integritetspolicy

Alla rättigheter förbehållna © 2023

Våra kontor

Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg, Sweden

Drottninggatan 71C
111 36 Stockholm, Sweden

Gran Via de les Corts Catalanes, 613
08007 Barcelona, Spain

Postadress:
Gustaf Dalénsgatan 30
417 24 Göteborg

Orgnr: 556428-5350