Sökmotor­optimering

Att nå personer som är intresserade av det du erbjuder, när de är redo att köpa det, kan det bli bättre? Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att optimera din hemsida för sökmotorerna. Men du optimerar samtidigt för människor. Sökmotorernas mål är att göra sina användare nöjda, därför belönas webbplatser som möter användarnas önskemål med högre rankning. Be Better Online har spetskompetens på sökmotoroptimering. När vi startade 2009 var vi enbart en SEO-byrå och det genomsyrar fortfarande företaget.

Vanliga frågor

Vad är sökmotoroptimering?

Kärt barn har många namn. Sökmotoroptimering, sökordsoptimering, SEO… Oavsett vilket ord som används är målet att få dina sidor att ranka högt i sökresultaten, på sökfraser som är relevanta för dig och de som är intresserade av ditt erbjudande. Vägen dit ser olika ut beroende på dina förutsättningar och önskemål, men med oss får du alla möjligheter att nå fram med ett skräddarsytt upplägg.

Det bästa med SEO är att det ger så stor utdelning. Om det sköts på rätt sätt kan du nå bättre placeringar och sedan kapitalisera på effekten av det under en lång tid framöver. Vi är konsulter som sätter oss på din sida av bordet, analyserar läget och identifierar åtgärder dom vi kan hjälpa dig nå bättre resultat med SEO.


Hur går sökordsoptimering till?

Det centrala för att nå resultat med sökordsoptimering är att få sökmotorerna att lyckas läsa och tolka dina sidor som värdefulla, kvalitativa, auktoritära och populära för de sökord du vill synas på. För att nå dit kan det krävas insatser som förbättrar webbplatsens teknik, struktur/arkitektur, innehåll och länkar.

Att optimera webbplatsens innehåll för att fler ska klicka på dig i sökresultaten gynnar sig, eftersom det förbättrar ranking. Bättre innehåll på hemsidan kan i sin tur få mottagaren att stanna längre, vilket också ökar din ranking. Dessutom driver det försäljning.

Sökmotorer anno 2019 ser länkar till din webbplats från andra som ett tecken på att din sida är populär, trovärdig och tillför värde. Om webbplatsen i övrigt är väl optimerad är det ofta på länkområdet som striden om topprankning avgörs.


Hur kan vi hjälpa er med SEO?

Oftast inleds ett samarbete med att vi lägger upp en strategi. Vi förklarar värdet som olika åtgärder kan skapa och varför vissa är med relevanta än andra. Därefter genomför vi åtgärderna som vi kommer överens om tillsammans med dig. Självklart ser vi till att göra resultatet av våra insatser så mätbara som möjligt. Genom våra beprövade tekniker för optimering av din hemsida följer vi ständigt upp och utvärderar effekten av vårt arbete. På så sätt ser vi till att veta vad som fungerar, för att kunna lägga energi på rätt tekniska, strukturella och innehållsmässiga åtgärder.

Sökmotoroptimering tar lång tid och blir därför ofta ett löpande samarbete. Arbetet har en inneboende osäkerhet där många externa faktorer spelar in. Därför är tät dialog och bra rapportering gentemot dig av stor vikt. Vi levererar enhetliga och kompletta rapporter som sammanställer vad vi gör och vilket utfall det ger. Du får på så sätt full insyn i arbetet.

Sökmotoroptimering med mätbara resultat

Kärt barn har många namn. Sökmotoroptimering, sökoptimering, SEO… Oavsett vilken term som används är målet att få dina sidor att ranka högt i sökresultaten, på sökfraser som är relevanta för dig och de som är intresserade av ditt erbjudande. Vägen dit ser olika ut beroende på dina förutsättningar och önskemål, men med oss får du alla möjligheter att nå fram.Det bästa med SEO är att det ger så stor utdelning i form av mätbara resultat. Om det sköts på rätt sätt kan du nå bättre placeringar och sedan kapitalisera på effekten av det under en lång tid framöver. Vi är konsulter som sätter oss på din sida av bordet, analyserar läget och identifierar åtgärder som kan hjälpa dig att nå bättre resultat med SEO. Har du en fråga eller vill du komma igång med sökmotoroptimering så snart som möjligt? Kontakta oss så gör vi en lönsam satsning tillsammans.

Läs mer om SEO

Kontakta oss så berättar vi mer!  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Håll dig uppdaterad

   Håll dig uppdaterad och ta del av tips och trix kring digital marknadsföring! I vårt nyhetsbrev får du våra senaste spaningar och lär dig mer om ämnen om vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med kommunikation på de digitala plattformarna.

   Jag samtycker till att de personuppgifter jag här lämnar behandlas enligt gällande integritetspolicy

   Alla rättigheter förbehållna © 2023

   Våra kontor

   Stigbergsliden 7
   414 63 Göteborg, Sweden

   Drottninggatan 71C
   111 36 Stockholm, Sweden

   Gran Via de les Corts Catalanes, 613
   08007 Barcelona, Spain

   Postadress:
   Gustaf Dalénsgatan 30
   417 24 Göteborg

   Orgnr: 556428-5350