Annonsering i sociala medier

Gör sociala medier till ditt skyltfönster, som ses av just de som är intresserade av det du har att erbjuda! Marknadsföring i sociala medier är enkelt när du har en byrå att bolla idéer med. Tillsammans med dig reder vi ut vad du vill uppnå genom att annonsera på sociala medier och vad som ska prioriteras för att nå dina mål. Vi lägger upp en konkret strategi och optimerar för att löpande uppnå ännu bättre resultat.

Vanliga frågor

Vad är sociala medier?

På sociala medier kan användare kommunicera direkt med varandra och publicera eget innehåll. Företag kan använda sociala medier för att publicera innehåll och kommunicera med omvärlden, men även för att annonsera. Facebook, Instagram, Youtube och LinkedIn är ett par exempel som våra kunder använder för just det.


Hur kan företag använda sociala medier?

Dels kan du använda företagssidor på sociala medier för att kommunicera direkt med kunder, samarbetspartners och branschkollegor. Dels kan du använda sociala medier som annonseringskanaler. Skillnaden är att annonsering innebär köpta annonsplatser.


Kan jag mäta resultaten av min annonsering på sociala medier?

Ja, absolut! Du kan se hur många som har interagerat med dina annonser, hur många som har sett dem och mycket mer. Med tekniska lösningar kan du mäta hur användarna beter sig på din webbplats när de klickar sig vidare dit från sociala medier. Till exempel vilka sidor de besöker och hur många som blir kunder eller leads.


Passar annonsering på sociala medier mitt företag?

Troligen, om du är villig att satsa på det. En stor del av svenskarna använder sociala medier och plattformarna erbjuder stora möjligheter för företag att rikta sig mot en mycket specifik målgrupp. På så sätt når du ut till personer som troligen är intresserade av ditt erbjudande. Om ditt företag är B2B har LinkedIn stor potential. För B2C är Instagram och Facebook storfavoriter. Men annonsering på sociala medier kräver en genomtänkt strategi och löpande optimering för maximerad framgång. Det hjälper vi gärna till med.

Så hjälper vi dig med marknadsföring i sociala medier

Varje verksamhet är unik, det ska speglar i din marknadsföring i sociala medier. Inte minst genom val av kanaler, tonalitet och innehåll. Så här kan ett typiskt samarbete se ut:

 • En strategi för sociala medier. Tillsammans reder vi ut vad målet med dina sociala medier är och hur du ska nå dit på bästa sätt. Vi inleder våra samarbeten med en workshop, där vi lär känna ditt företag, din vardag och visionerna du har kring att annonsera på sociala medier.
 • Praktisk uppstart. Allt det praktiska runt att börja mäta och annonsera kan vi sköta åt dig.
 • Löpande service och utbildning. Låt oss sköta dina konton på sociala medier löpande för att frigöra tid. Du kan självklart även ta hand om det själv. För att fylla på med ny kunskap kan du gå en skräddarsydd utbildning i sociala medier med oss.
 • Engagerande innehåll. Innehållet måste tillföra något för att engagera mottagaren. Vi hjälper dig få till text och bild som verkligen presterar.
 • Uppföljning och optimering. Genom att följa upp relevanta mätpunkter kan vi löpande optimera ditt arbete på sociala medier, för att du ska få ut så mycket som möjligt av det.

Våra tjänster utförs alltid på ett målmedvetet sätt med dina önskemål som utgångspunkt. Vill du veta mer? Hör av dig till oss för en öppenhjärtig diskussion om marknadsföring i sociala medier!

Läs mer om annonsering i sociala medier

Hör av dig så berättar vi gärna mer!  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.