Videoannonsering

Med videoannonsering kan du engagera dina potentiella kunder, få spridning på innehåll med ditt varumärke och övertyga fler att genomföra köp. Men för att maximera effekten krävs teknisk kompetens vad gäller annonsplattformarna och målgrupper. Så för att få ut så mycket som möjligt av din videomarknadsföring – kontakta oss!

Vanliga frågor

Vad är videomarknadsföring?

Med videomarknadsföring menas alla marknadsföringsaktiviteter där video används. Det kan handla om informationsklipp som visar upp enskilda produkter eller mer klassiska reklamfilmer. De kan spridas på flera håll, men till exempel på sociala medier som Youtube och Instagram.


Passar videomarknadsföring mitt företag?

Troligen! I och med att rörlig bild med ljud stimulerar flera sinnen tenderar video att engagera mottagare mer än andra format. Erbjuder du komplicerade tjänster kan en video visa hur det fungerar och vilka fördelarna är på ett pedagogiskt sätt. Säljer du ”lättförstådda” produkter får du möjlighet att visa upp dem från alla vinklar, lyfta fördelar som ofta missas i skrift och sprida dina erbjudanden. Möjligheterna är många och därför passar videomarknadsföring de flesta företag.


Hur sprider jag min videomarknadsföring?

Det beror på var du vill synas och hur du kommunicerar med din målgrupp. För vissa passar det att sponsra inlägg på Facebook, för andra är annonsplatser på Youtube bättre. Fundera på var din målgrupp finns och var det har fungerat bäst att nå ut till dem tidigare. Kontakta oss om du vill få hjälp av annonseringsspecialister med att sätta ihop en effektiv strategi.

Olika sorters videoannonsering

Med videoannonsering eller videomarknadsföring menas rörlig bild som används i marknadsföringssyfte. Med andra ord när ett företag eller varumärke publicerar videor på webbplatser och sociala medier som Instagram och Youtube.

Vad videorna innehåller kan variera. De enklaste varianterna visar helt enkelt upp produkter och deras fördelar. En mer djupgående video kan förklara hur en produkt eller tjänst fungerar, för att ge kunder djupare förståelse för den. Videor kan även användas för att visa upp nöjda kunder som berättar om sina upplevelser med ditt varumärke, för att effektivt bygga tillit hos mottagarna. En annan variant är att skapa personliga videos, för att skapa engagemang med ditt varumärke.

Därför ska du använda videomarknadsföring

Videomarknadsföring ligger helt i tiden. Mycket tyder på att användare har en större tendens att dela videor än andra sorters innehåll. Och vissa användare gillar att söka efter videor för att lära sig mer om produkter och tjänster innan de väljer att gå vidare med köp.

En stor fördel med videoannonsering, jämfört med exempelvis tv-reklam, är möjligheten att anpassa målgruppen. Du får kontroll över vilka som nås av ditt budskap. I och med det betalar du inte bara för att visas upp, utan för att visas upp för rätt personer.

Du kan öka kännedomen om ditt varumärke bland potentiella kunder som är intresserade av ditt verksamhetsområde, men kanske inte har koll på dig sedan tidigare. Du kan även rikta videomarknadsföring mot personer som har besökt din webbplats eller följer dig på sociala medier. Det här är bara ett axplock av möjligheterna. Hör gärna av dig om du vill diskutera fler.

Ta hjälp av oss

På Be Better Online finns kompetens att utveckla en strategi för din videomarknadsföring, sätta upp det tekniska och optimera målgrupper. Vi kan dessutom hjälpa dig med att skapa innehåll. Är du intresserad av att komma igång? Hör av dig till oss för att få hjälp med din videoannonsering.

Läs mer om videoannonsering

Kom igång eller ta nästa steg med din videoannonsering!    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
      This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.